Vier generaties. Decennialange ervaring. Een sterke visie op innovatie.

Ontdek het succesverhaal van Louis Culot.

Van steenkapper tot marktleider: Louis Culot groeide de voorbije 130 jaar uit tot een toonaangevend specialist in keukenwerkbladen. Met een 45-koppig team en een volledig vernieuwde showroom, staat het bedrijf vandaag sterker dan ooit. Wat onveranderd bleef? De passie voor kwaliteitsmaterialen, de verfijnde afwerkingsgraad en de hoogstpersoonlijke service. 

Keukenwerkbladen als nieuwe weg 

Waar het familiebedrijf ooit startte als natuursteenbedrijf uit Londerzeel, is Louis Culot vandaag koploper in kwalitatieve keukenbladen. Met de productie van natuurstenen werkbladen in de jaren ’80, sloeg Louis Culot als derde generatie voor het eerst een andere weg in. Later vervoegden ook nieuwe materialen zoals composiet en keramiek het gamma. 

Van vader op zoon, van Londerzeel naar Puurs 

In 2006 maakte Louis Culot de overstap naar Puurs, waar de firma haar intrek nam in een toonaangevend bedrijfspand met ruime showroom. Met Tim Culot staat sinds 2011 de vierde generatie aan het roer en zet hij de familietraditie verder: keukenwerkbladen van topkwaliteit ontwerpen, produceren en plaatsen. Maatwerk pur sang! 

 

 

Louis Culot, verrassend vooruitstrevend

Stilstaan is achteruitgaan. Daar geloven we bij Louis Culot heilig in! Nieuwe technieken, uitdagende ontwerpen, computergestuurde machines, … De voorbije jaren breidden we ons atelier uit met hoogtechnologische toestellen die onze productie naar een hoger niveau tilden. Zo maken onze Waterjets heel wat nieuwe, haarfijne bewerkingen mogelijk, zelfs voor hardere materialen. Innoveren is voor ons een evidentie!

“Als vierde generatie van een familiebedrijf, hechten we bijzonder belang aan een betrokken, persoonlijke service. Dat ervaart u meteen wanneer u onze ruime showroom binnenstapt! Na een hartelijk ontvangst door één van onze vakspecialisten, gaan we samen op zoek naar het werkblad van uw dromen.”

 


 

Louis Culot, beste Dektonverwerker van Europa

Nieuwe materialen verkennen en verwerken: onze passie vanaf het prille begin, die we nog steeds elke dag waarmaken. In 2013 vulden we ons gamma aan met Dekton, een revolutionair materiaal waarvoor we in 2016 de titel behaalden van ‘beste Dektonverwerker van Europa’. Een waardevolle bekroning van ons werk!